Meubeltransport naar Frankrijk: zorg dat het goed geregeld is

Hoe regelt u het meubeltransport naar Frankrijk? Het is een belangrijke vraag van veel kopers van een (tweede) huis in dit heerlijke land. Afhankelijk van de locatie is het relatief goed te rijden. Dat wil zeggen, met de auto en bijvoorbeeld door met minimaal twee bestuurders regelmatig af te wisselen.

Het transport van meubels naar Frankrijk is een heel ander verhaal. Daar zitten wat haken en ogen aan, omdat het gaat om meer dan het vervoer van een paar boodschappen achterin de auto.

Is het de moeite waard om daar een meubeltransporteur voor in te schakelen? We zetten de mogelijkheden op een rij, om het meubeltransport naar Frankrijk zo goed mogelijk te regelen.

Zorgvuldig transport: zonder problemen

Het transporteren van meubels naar Frankrijk is een zorgvuldige klus. Er komt veel bij kijken, omdat het niet zomaar een transport is. Natuurlijk kunt u de meubels gewoon opstapelen en daar de kleinere spullen tussenin leggen. Maar zou het niet ontzettend vervelend zijn als bij aankomst blijkt dat het één en ander is gaan schuiven? En dat die mooie antieke kast een paar diepe krassen heeft opgelopen?

Het zijn belangrijke risico’s, omdat het transport onderweg heel wat te verduren kan krijgen. De lange reisduur vraagt om gespecialiseerde meubeltransporteurs naar Frankrijk. Die berekenen daar kosten voor, en bieden in ruil daarvoor professionele diensten aan. Vaak inclusief een verzekering van de inboedel, om zeker te weten dat de meubels ongeschonden aankomen. Of dat u een vergoeding ontvangt, om eventuele schade te herstellen.

3 nadelen van eigen transport

Sommigen proberen te besparen op de kosten voor meubeltransport naar Frankrijk. Ze huren zelf een busje of een kleine vrachtwagen. Houd rekening met drie belangrijke nadelen daarvan:

  • Autorijbewijs niet voldoende Het autorijbewijs biedt slechts beperkte mogelijkheden. Natuurlijk kunt u een busje of een kleine vrachtwagen huren, maar past daar alles in? Een grote vrachtwagen voorkomt meerdere keren heen en weer rijden, dus bespaart veel kostbare tijd.
  • Prijs per kilometer Als u vervoer huurt betaalt u waarschijnlijk per kilometer. Dat is binnen Nederland geen probleem, bijvoorbeeld door een aantal vrije kilometers. Een rit naar (Zuid) Frankrijk is veel langer, dus kan flink in de papieren lopen.
  • Niet meteen terug naar huis Als u zelf naar Frankrijk rijdt moet u ook meteen weer terug. Zou u een langere periode in Frankrijk blijven, bijvoorbeeld om alles meteen in te richten? De huurperiode loopt door, en daarmee de kosten die u betaalt voor de huur van het vervoer.

Meubeltransporteur voor Frankrijk

Het is in plaats daarvan verstandiger om een meubeltransporteur naar Frankrijk te kiezen. Die biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Verzekering Het meubeltransport naar Frankrijk is waarschijnlijk goed verzekerd. Dat voorkomt problemen of biedt een vergoeding bij eventuele schade. U hoeft zich er zelf geen zorgen over te maken.
  • Gemak Laat de meubels professioneel naar Frankrijk rijden, zodat u daar zelf niet mee aan de slag hoeft. Dat bespaart veel kostbare tijd en voorkomt bovendien stress. U ervaart gemak, en daardoor de ontspanning om met frisse energie te gaan inrichten.
  • Montage en uitpakken Afhankelijk van het transportbedrijf dat u kiest kunnen de specialisten eventueel gordijnen en lampen ophangen en monteren. En wilt u ook de spullen laten uitpakken? Dat is een extra service die veel van de bedrijven aanbieden.

Tip: benieuwd welke bedrijven het transport van de meubels naar Frankrijk goed voor u kunnen doen? We kennen een aantal bedrijven waarmee we al langere tijd samenwerken. Zij zijn u er graag mee van dienst, uiteraard op basis van uw specifieke wensen.

Meubels in Frankrijk: eenmalige investering

Het meubeltransport naar Frankrijk vraagt om een investering. Tegelijkertijd is dat een eenmalige investering, met de garantie dat het goed geregeld is. Het voorkomt omkijken en eventuele vervelende verrassingen. In plaats daarvan kunt u erop vertrouwen dat de meubels ongeschonden en mooi op tijd aan komen. Het geeft een fijn en gerust gevoel, zodat u er in uw woning in Frankrijk ontspannen mee aan de slag kunt.

Vragen over hoe we dat doen of wilt u meer weten over onze woninginrichting? Bel ons op telefoonnummer 06 150 039 97, stuur ons een e-mail naar info@woninginrichting-frankrijk.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.