Nieuwbouw in Frankrijk: er is meer om aan te denken dan alleen de inrichting

Er is niet veel mooier dan nieuwbouw in Frankrijk. Het biedt u de volledige vrijheid, zowel creatief als qua budget en op alle andere gebieden. Dus heeft u de droom van een (tweede) woning in Frankrijk? Nieuwbouw is een geweldige keuze, al kent die ook enkele haken en ogen.

Die volledige vrijheid bij nieuwbouw brengt namelijk ook verantwoordelijkheden met zich mee. Hoe deelt u de woning in, wat wordt de stijl en hoe kiest u de mooiste inrichting? Wie al eens nieuw liet bouwen weet hoeveel werk het kan zijn. En hoe overweldigend het overkomt. Daarom delen we een paar handige stappen, om daarmee goed van start te gaan.

IN 5 STAPPEN GOED VAN START

Nieuwbouw in Frankrijk is bouwen vanaf scratch. Er staat nog helemaal niets, of dat wat er staat gaat eerst tegen de vlakte. Vervolgens is het aan u om de nieuwe woning in te richten. Dat vraagt om keuzes over tegels, badkamers, sanitair, de keuken en bijvoorbeeld de wandafwerking. Er komt veel op u af. Aan de hand van deze 5 stappen brengt u meer structuur in dat proces:

  1. Bepaal de stijl
  2. Deel de woning in
  3. Maak een moodboard
  4. Visualiseer in 3D
  5. Werk samen met één aanspreekpunt

1. BEPAAL DE STIJL

Zonder stijl is er geen structuur. Hoe moet het er in grote lijnen uit gaan zien en wat vindt u daarin belangrijk? Het kan best lastig zijn om een stijl te bepalen.

Bekijk andere woningen in Frankrijk, en lees bijvoorbeeld de interieurbladen. Scheur pagina’s uit of maak notities bij elementen die u aanspreken. Krijg op die manier stap voor stap een beter beeld van de stijl die u waardeert. Of van dat wat u juist niet mooi vindt, om daar ver van weg te blijven.

Stukje bij beetje wordt duidelijk welke stijl u mooi vindt. Om dat als uitgangspunt te nemen voor het nieuwbouwhuis in Frankrijk dat u straks gaat inrichten.

2. DEEL DE WONING IN

Zodra u de stijl kent hoeft u niet meteen heel de woning in één keer in te richten. Het is verstandig om dat in delen te doen.

Deel de woning in delen in, bijvoorbeeld aan de hand van de verschillende kamers en ruimten. En gebruik binnen grotere ruimten meerdere functies, bijvoorbeeld om te eten en om televisie te kijken.

Creëer hoekjes en afzonderlijke delen van de woning, om daarvoor vervolgens het interieur te bepalen. Het maakt het project veel beter behapbaar, omdat u niet voor het totaalplaatje in één keer hoeft te bedenken wat er allemaal mooi bij elkaar staat.

3. MAAK EEN MOODBOARD

Een moodboard helpt te visualiseren wat u mooi vindt. Verzamel kleuren, materialen en bijvoorbeeld stijlen. Knip stukken uit de modebladen, print pagina’s die u tegenkomt of houd het digitaal bij.

Probeer een moodboard per ruimte te maken. Dat biedt de mogelijkheid om te variëren binnen verschillende delen van het huis. Houd de moodboards bij elkaar om er ondertussen voor te zorgen dat het netjes op elkaar aansluit. Op die manier ontstaat er een visueel beeld van wat u mooi vindt, om daar steeds op terug te kunnen vallen.

4. VISUALISEER IN 3D

Zodra de stijl, de indeling en de moodboards duidelijk zijn is het mogelijk om daar een 3D-beeld van te laten maken. Dus wilt u zien hoe het in de praktijk samen zal komen, als u eenmaal het nieuwbouwhuis in Frankrijk binnenstapt?

In 3D valt er ontzettend veel te visualiseren. Dat geeft een goed beeld van wat u kunt verwachten en hoe de verhoudingen eruit zien. Op die manier wordt goed duidelijk hoe het eruit gaat zien, om zeker te weten dat het aansluit bij wat u voor ogen heeft.

5. WERK SAMEN MET ÉÉN AANSPREEKPUNT

En wordt het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan? Zorg dan voor één aanspreekpunt. Wij hebben de ervaring met nieuwbouw en de inrichting daarvan. En we weten bijvoorbeeld hoe we zorgen voor de aansluitingen voor internet, elektriciteit en televisie. We weten hoe het werkt met een Vereniging van Eigenaren en kunnen u daar dus uitstekend mee ontzorgen.

INRICHTING EN INTERIEUR: NIEUWBOUW IN FRANKRIJK

Wij zijn gespecialiseerd in de inrichting van nieuwbouw in Frankrijk. Dat doen we gewoon vanuit Nederland, dus we zijn ook in het Nederlands bereikbaar. U hoeft veel minder zelf te regelen, terwijl wij ervoor zorgen dat we u stap voor stap begeleiden en precies aangeven wat er op ieder moment belangrijk is.

Heeft u vragen over nieuwbouw in Frankrijk of wilt u meer weten over onze woninginrichting? Bel ons op telefoonnummer 06 150 039 97, stuur ons een e-mail naar info@woninginrichting-frankrijk.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.