Waarom je in Franse meubelwinkels niet kunt kopen waarmee je jouw tweede huis wilt inrichten

Hoe makkelijk zou het zijn? In Franse meubelwinkels de meubels kopen die u in Frankrijk in uw tweede huis wilt gebruiken. Helaas is het niet zo makkelijk, omdat de meubelwinkels in Frankrijk anders werken dan hoe we dat hier in Nederland gewend zijn. Wij leggen graag uit waarom u de juiste meubels voor een goede prijs in Frankrijk niet gaat vinden. En op welke manier u het vakantiehuis of een ander tweede huis wél stijlvol en betaalbaar kunt inrichten.

Drie verschillen tussen Franse en Nederlandse meubelwinkels

Wie Frankrijk al jaren kent weet het: heel veel gaat er net even anders dan bij ons in Nederland. Het is geen ‘goed’ of ‘fout’, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden als u er gaat wonen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor meubelwinkels. Meubels kopen in Frankrijk werkt anders dan hoe wij dat gewend zijn. We zetten de drie belangrijkste verschillen op een rij.

1. Er zijn geen meubelboulevards

Fransen gaan geen ‘dagje naar de meubelboulevard’. Hoe dat komt is misschien een ‘kip en het ei’-verhaal, maar feit is dat er geen meubelboulevards bestaan. De verschillende Franse meubelwinkels zitten op relatief veel afstand tot elkaar.

Dat betekent dat het veel tijd kost om meerdere winkels af te gaan. Laat staan als u voor bijvoorbeeld de eettafel of de bank meerdere vergelijkbare winkels wilt bezoeken om het aanbod naast elkaar te zetten. Door de reistijd en de afstanden raakt u makkelijk het overzicht kwijt.

2. Het middensegment ontbreekt

De Franse meubelwinkels hebben een goedkoop aanbod van bedenkelijke kwaliteit. En ze hebben meubels van de mooiste en beste materialen, die helaas ook ontzettend duur zijn. Het middensegment ontbreekt.

Dat betekent dat er weinig meubelzaken zijn die voor een redelijke prijs stijlvolle meubels aanbieden. Het is in Frankrijk veel minder gebruikelijk om iedere paar jaar nieuwe meubels toe te voegen aan het interieur, om bij te blijven bij de huidige trends. Het aanbod is er daarom niet naar.

3. Verschillen in stijl, taal en gewoonten

Ten slotte valt het niet mee om in het Frans te spreken over modellen, stoffen, levertijden en andere eigenschappen. En, hoe legt u uit dat u een bepaalde stijl of een bepaald materiaal zoekt? De verschillen in stijl, taal en gewoonten maken het lastig om die ene bank of die set stoelen te vinden. En als u die vindt, dan valt het niet mee om die verder naar wens en smaak te maken als u de taal (nog) niet perfect spreekt.

Bovendien valt door de bovenstaande verschillen niet mee om van de meubels één samenhangend geheel te maken. Laat staan dat de meubelwinkels die in één keer kunnen leveren, kort nadat de woning is opgeleverd. Dat valt niet mee, vooral als u zelf (nog) niet in Frankrijk bent.

De oplossing: meubels kopen bij iemand die Frankrijk begrijpt

Dus, wilt u meubels kopen in Frankrijk? Veel mensen hebben een betere ervaring als ze daarvoor spreken met iemand in Nederland die Frankrijk begrijpt. Wij weten wat daar speelt, en we weten hoe anderen daar hun woning inrichten.

Wij maken een ontwerp voor het interieur, en stemmen daarin de meubels smaakvol op elkaar af.  Wij  zorgen er ook voor dat alles op tijd geleverd wordt, inclusief de zorg en garantie die u daarvan verwacht. Zo wordt meubels kopen voor uw huis in Frankrijk een stuk makkelijker. En natuurlijk kiezen we binnen het budget voor betaalbare meubels, zodat u niet zelden bespaart ten opzichte van de Franse prijzen.

Heeft u vragen over meubelwinkels in Frankrijk of wilt u meer weten over onze woninginrichting? Bel ons op telefoonnummer 06 150 039 97, stuur ons een e-mail of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u.